cseresznye lekvár

Először készült cseresznye lekvár, nagy ropogós, nagyon édes fekete cseresznyéből. Jövőre ismétlés következik nagyobb adaggal, mert akkora sikere volt, hogy már csak 1-2 üveggel van.

cseresznye_lekvar

Kimagozva 1,5 kg cseresznyém volt. Abban a fazékban, amiben másnap főzni akartam a lekvárt a hűtőbe tettem egy éjszakára úgy hogy megszórtam cukorral. 30 dkg cukrot szórtam rá, aminek fele barna cukor volt. Másnapra levet eresztett. Lassú tűzön kb. 40 percig főztem, majd amikor megpuhult botmixerrel turmixoltam, de hagytam benne egész darabokat is. Fűszereztem egy picikét. Mehet bele vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg, én most egy mokkás kanál mézeskalács fűszert használtam. 1 cs. dr Oetker 3 in 1 zselésítőt tettem bele, majd további 10 percig főztem. Sterilizált üvegekbe töltöttem, majd 5 percig fejre állítottam az üvegeket és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Andi