Nagyon finom, puha csokis browni, a méznek és a mézeskalács fűszereknek köszönhetően egyből karácsonyi hangulatba kerülünk, érdemes kipróbálni, 2-3 nap múlva is finom puha marad (ha marad…). Gyorsan elkészül, csak kimérjük és összekeverjük külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat (előtte a tojást kicsit felverjük), végül egybevegyítjük. Kisebb tepsiben v. egy nagyobb kenyér formában süssük, amit béleljünk ki sütőpapírral. keverhetünk bele pár szem meggyet, vagy a tetejét kirakhatjuk körtével. Előmelegített sütőben 180C-on kb. 30-40 perc alatt készül el, de figyeljünk, ne süssük túl, különben kemény lesz.
Hozzávalók
28 dkg liszt
2 tk mézeskalács fűszer (vagy helyette őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűszeg)
2 dkg cukrozatlan kakaó
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
————————–
2 db tojás
60 ml langyos tej
60 ml meleg víz
15 olvasztott ráma v. vaj
10 dkg étcsoki (legalább 50%) olvasztva (gőz fölött v. mikróban alacsony watton.)
15-20 dkg virág v. napraforgó méz (ki milyen édesen szereti, nekem elég volt 15)
.
ő volt a körtés tepsiben, mert muszáj volt ismételni…
Andi