bodzaszörp

Az akáccal egyszerre virágzik a bodza is, amiből nagyon finom szörp készülhet. Már másodszor készítettük Hegyi Barbara receptje szerint és ismét nagyon finom lett. Abraka babra című könyvében szerepel, amit nem csak emiatt a recept miatt érdemes átlapozni. Nagyon jó szakácskönyv és olvasnivaló. Idén a cukor felét mézzel helyettesítettük. Így még finomabb és egészségesebb lett. […]

Tovább olvasom


Akácvirág bundában

Ha május akkor akác virágzás. Azt hiszem minden méhésznek ez a kedvenc hónapja… A méheink már szorgosan gyűjtik az akác mézet, az illatos erdőben. Ha akácfa közelébe kerülünk ne csak gyönyörködjünk benne és szagolgassuk, hanem mindenképpen gyűjtsünk pár illatos ágat is. Ugyanis az akácvirág ehető. Pár perc alatt készíthetünk belőle bundás akácvirágot. Ehhez vágjuk le […]

Tovább olvasom


Epres gyümölcsleves

Rebarbarával, mézzel és tejszínnel… Aki nem ismeri a rebarbarát, annak mindenképpen ajánlom megkóstolni, nagyon jól illik almához, eperhez, pitékbe, gyümölcslevesekbe. Kicsit savanykás, de egy kis mézzel segíthetünk rajta… Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, amit mindenki az ízlése szerint alakíthat.  2 ek mézzel és 1 ek. barna cukorral elkezdjük főzni a megtisztított felaprított rebarbarát, […]

Tovább olvasom